SZOCIÁLIS BIZOTTSÁG

Támogatás, empátia, segítőkészség: a Szociális Bizottság kulcsszavai. Fő feladatunk a Hallgatók szociális helyzetének megkönnyítése. A Bizottság 3 tagból áll: Szociális alelnök, Esélyegyenlőségi referens és Kollégiumi tag. Ha rendszeres szociális támogatással, alaptámogatással, rendkívüli szociális támogatással vagy kari pályázatokkal kapcsolatban van kérdésed bátran fordulj a Szociális Bizottsághoz!

Szociális alelnök: Új egyetem, új arcok, új tanárok, nem mellesleg egy új nagy város, hirtelen nagyon sok inger éri az embert és első körben nehéz lehet felvenni a ritmust. Nem mellesleg a kiadások is megnőhetnek, amely azért a hónap végén szűkösre tudja húzni a nadrágszíjat. Éppen ezért van lehetőség különböző ösztöndíjakra pályázni. Az egyik ilyen alapvető pályázat a rendszeres szociális támogatás. Ezeket a pályázatokat a Hallgatói Önkormányzat tagjai bírálják el, tehát ha bármi kérdésetek van nyugodtan keressétek a szocialis@tatkhok.elte.hu, vagy a Bizottság/ HÖK többi tagját. További ilyen kiemelkedő támogatás az Alaptámogatás nevezetű pályázat. Fontos megjegyezni, hogy míg a rendszeres szociális támogatás minden félévben megigényelhető, addig az alaptámogatás megpályázása csak a beiratkozást követő félévben lehetséges. Előfordulhatnak életünkben váratlan események, amelyekkel nem kalkuláltunk, mint egy lopás, hirtelen jött betegség, szemüvegcsere, várandósság vagy sajnos haláleset. Az egyetem ilyen helyzetekben is biztosítani tud anyagi támogatást, amelynek a neve rendkívüli szociális támogatás.

Ezeken kívül vannak még kari pályázatok is, mint közéleti ösztöndíj, tudományos ösztöndíj, sportösztöndíj, szakmai ösztöndíj és kulturális ösztöndíj.

Kollégiumi tag: A feladata, hogy kapcsolatot teremtsen a hallgatók és a Kollégiumi HÖK között, hogy minden gördülékenyen menjen. Bármilyen kérésetek, kérdésetek van a kollégiumi ügyekkel kapcsolatban, keressétek bátran a kollegium@tatkhok.elte.hu email-címen!

Esélyegyenlőségi referens: Az esélyegyenlőségi referens legfontosabb feladata a hallgatók és a Speciális Hallgatói Ügyeket Támogató Iroda (SHÜTI) összekötése, a hallgatók tájékoztatása különböző támogatásokról, kedvezményekről, szolgáltatásokról.

Speciális szükségletű tanulónak számít mindenki, aki bármilyen fogyatékossággal él (középiskolában SNI tanulók), tehát látássérült, hallássérült, mozgáskorlátozott, beszédfogyatékos vagy tanulási zavara van (diszlexiás, diszgráfiás, diszkalkuliás); figyelem-, vagy magatartásszabályozási zavarral küzd; vagy autizmus spektrum zavarban érintett. Azok a hallgatók is segítséget igényelhetnek, akiknek súlyos krónikus betegségük befolyásolja a tanulási esélyeiket.

Az irodával közös célunk, hogy a hallgatók minden segítséget megkaphassanak annak érdekében, hogy fejlődhessenek és kihozhassák magukból a maximumot.