Diákhitel

A Diákhitel Központ Zrt. állami tulajdonban álló, nem profit orientált szervezet, amely kimondottan a felsőoktatási tanulmányok pénzügyi támogatására jött létre.

Míg a hagyományos pénzintézetek célja a hitelfolyósítás során a nyereség szerzése, a hallgatókra szabott diákhitel abból a megfontolásból született, hogy a felsőoktatásban való részvétel mindenki számára elérhetővé váljon.

A diákhitelnek 3 formáját különböztetjük meg:

  • Diákhitel1: A szabad felhasználású diákhitelt bármire költheted, és igényeid szerint havi részletekben vagy félévente egy összegben utaljuk a számládra.
  • Diákhitel2: Az önköltséges képzések díját fedezi, a hitelt pedig később kamatmentesen fizetheted vissza – azaz valóban annyit fizetsz, amennyit felvettél.
  • Képzési Hitel az önköltséges képzések díját fedezi, a hitelt pedig később kamatmentesen fizetheted vissza – azaz valóban annyit fizetsz, amennyit felvettél.

(Figyelem! A korábbi szabad felhasználású Képzési Hitel1 esetében jogszabályi rendelkezés alapján* 2021. december 20-a után új szerződés nem köthető, a korábban felvett Képzési Hitel1 kamata továbbra is a Diákhitel1 kamatával egyezik meg. A korábbi  Képzési Hitel2 kötött felhasználású hitel megváltozott feltételekkel ezentúl Képzési Hitel néven igényelhető.)
*1/2012. (I. 20.) Korm.rendelet

  • Költségeid csökkentése érdekében 2023 júliusától kedvezményes számlavezetési szolgáltatás érhető el Diákhitel Számla néven, melyet együttműködő banki partnereink az Erste Bank, Gránit Bank, MBH Bank és OTP Bank biztosítanak számodra.

További információ és igénylés: Kezdőoldal – Diákhitel (diakhitel.hu)