FONTOS INFORMÁCIÓK

https://www.elte.hu/kollegiumi-jelentkezes?fbclid=IwAR3tO9UebFUs5OcK1dA-wiqZOV5CV1TpJpeelZyKRJG529QK-8dKF8HckEE :

Az ELTE Kollégiumi Központ Budapesten, Szombathelyen, Debrecenben, Pécsett, és Szegeden összesen 14 kollégiumban biztosít lakhatást a hallgatók számára. Jelentkezés a felvételin!

A Kollégiumi Központ elsőéves felvételt hirdet az ELTE budapesti és szombathelyi telephelyű szociális kollégiumaiba.

2023. július 27., csütörtök 8:00 órától lehet jelentkezni elektronikus úton, a NEPTUN Egységes Tanulmányi Rendszeren keresztül.

A felvételi kérelmek beadási határideje: 2023. augusztus 4., péntek 20:00 óra

Hiánypótlás: 2023. augusztus 7. hétfő 8:00 órától augusztus 12. szombat 22:00 óráig

Az eljárás eredményéről várhatóan 2023. augusztus 17–19. között, a NEPTUN Egységes Tanulmányi Rendszeren keresztül elérhető felvételi határozatban értesítjük a pályázókat.

Az ELTE szombathelyi képzéseire felvételt nyert hallgatók az ELTE Savaria Egyetemi Központ weboldalán kapnak tájékoztatást kollégiumi ügyekben, a Márton Áron Kollégium felvételi eljárása itt olvasható.

A felvételi kérelmek elbírálása az ELTE Szervezeti és Működési Szabályzat II. kötet Hallgatói Követelményrendszer 121-124. § szerinti kollégiumi felvételi eljárási rend alapján történik. A felvételi szabályzat valamint a sikeres jelentkezést támogató segédanyagok és elérhetőségek megtalálhatók az ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat weboldalán.

Az esetleges elutasító döntés ellen a Hallgatói Jogorvoslati Bizottságához lehet fellebbezni. A fellebbezés pontos módjáról a Kollégiumi Felvételi Bizottság az elutasító határozatban részletesen tájékoztatja az érintetteket.

További információ: jelentkezes@kolhok.elte.hu

A kollégiumi elhelyezés mellett a Kollégiumi Központ a Housing Office-on keresztül a nem kollégiumi szálláshelyek közvetítésében is közreműködik.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem kollégiumairól ezen az oldalon talál bővebb információt.

2023/2024 ÉVI ELSŐÉVES KOLLÉGIUMI FELVÉTELI

Tisztelt Hallgató!

Az ELTE Kollégiumi Központ elsőéves felvételt hirdet az ELTE budapesti telephelyű szociális kollégiumaiba.

2023. július 27. csütörtök, 8:00 órától lehet jelentkezni elektronikus úton, a NEPTUN Egységes Tanulmányi Rendszeren keresztül. A felvételi kérelmek beadási határideje: 2023. augusztus 4. péntek 22:00 óra.

Hiánypótlás: 2023. augusztus 7. hétfő 8:00 órától, 2023. augusztus 12. szombat 22:00 óráig.

Az eljárás eredményéről a NEPTUN Egységes Tanulmányi Rendszeren keresztül elérhető felvételi határozatban értesítjük a pályázókat.

A felvételi kérelmek elbírálása az ELTE Szervezeti és Működési Szabályzat II. kötet Hallgatói Követelményrendszer 121-124. § szerinti kollégiumi felvételi eljárási rend alapján történik. A felvételi szabályzat valamint a sikeres jelentkezést támogató segédanyagok és elérhetőségek megtalálhatók az ELTE Kollégiumi Hallgatói Önkormányzat weboldalán (http://kolhok.elte.hu).

Az eljárás eredményéről várhatóan 2023. augusztus 17-19. között, a NEPTUN Egységes Tanulmányi Rendszeren keresztül elérhető felvételi határozatban értesítjük a pályázókat.

Az esetleges elutasító döntés ellen a Hallgatói Jogorvoslati Bizottságához lehet fellebbezni. A fellebbezés pontos módjáról a Kollégiumi Felvételi Bizottság az elutasító határozatban részletesen tájékoztatja az érintetteket.

További információ: jelentkezes@kolhok.elte.hu

Sikeres felvételit kívánunk!

FELLEBBEZÉS ÉS VÁRÓLISTA

Fellebbezés:

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Kollégiumi Központ Felvételi Bizottsága által kiírt felvételi eljárás során elutasított hallgatójának van lehetősége fellebbezéssel élni. A fellebbezés egy kérvény az elektronikus tanulmányi rendszerben, amely az Ügyintézés-> Kérvények->Kitölthető kérvények-> Kollégiumi fellebbezés alatt érhető el. A kérvény leadására az elutasító határozat kiküldését követő 15 napban van lehetőség. A fellebbezés jogosságáról a Hallgatói Jogorvoslati Bizottság dönt, az erről szóló értesítés pedig szintén a Neptunban kerül kiküldésre minden hallgató számára. A folyamat során a már leadott kérvények kerülnek átnézésre javítás, dokumentum feltöltése nélkül.

Jogos fellebbezéssel élhetnek a következő személyek:

• az elektronikus tanulmányi rendszer működéséből fakadó problémával szembesült, (nem számított olyan pontot a rendszer, amelyhez feltöltött dokumentum elfogadásra került);

• érvényesítői hiba következtében, esetleges dokumentum pótlására/javítására nem lett felszólítva;

• a Felvételi szabályzat megfelelő pontjainak eleget tevő dokumentum nem került elfogadásra.

Abban az esetben érdemes fellebbezést benyújtani, ha az elesett pontokat a kapott pontszámhoz hozzáadva, az adott felvételi kiírás során meghúzott ponthatárt a jelentkező eléri, ellenkező esetben a kérvény leadása nem célravezető. Amennyiben az adatlap és az igazolások rendben voltak, de a kapott pontszám alacsony volt, vagy ha nem abba a kollégiumba került egy hallgató, amit megjelölt, nem érdemes fellebbezést leadni, mert ezek nem minősülnek eljárási hibának. A Bizottság ezekben az esetekben nem módosítja a határozatot.

A fellebbezési kérvény augusztus 19-től érhető el.

Várólistás jelentkezés:

A várólistára mind a felvételt nem nyert elsős és felsőéves hallgatók is jelentkezhetnek. Az időközben vagy tanév közben lemondott vagy megüresedett helyek folyamatosan kerülnek a várólistáról feltöltésre. A felvételt nyert hallgatókat minden esetben értesítik majd erről.

A várólistás jelentkezéshez az elsős és felsőéves jelentkezéshez hasonlóan a felvételi szabályzatban meghatározott dokumentumok és igazolások szükségesek.

A kérvény a Neptunban érhető el augusztus 20-tól.

A fellebbezéssel és a várólistás jelentkezéssel kapcsolatosan felmerült kérdések feltevésére az alábbi e-mail címek állnak rendelkezésre:

Jelentkezéssel kapcsolatos kérdések:

jelentkezes@kolhok.elte.hu

Neptunnal kapcsolatos kérdések:

neptun@kolhok.elte.hu

Hasznos linkek:

https://www.elte.hu/kollegiumok/ajtosi

https://www.elte.hu/kollegiumok/damjanich

https://www.elte.hu/kollegiumok/erdospal

https://www.elte.hu/kollegiumok/korosi

https://www.elte.hu/kollegiumok/nandorfejervari

https://www.elte.hu/kollegiumok/vezer

https://www.elte.hu/kollegiumok/zuk

https://www.elte.hu/kollegiumok/martonaron

https://www.elte.hu/kollegiumok/savaria